Svensk Spont & Hammarbandstjänst

Vi har lyckats riktigt bra med vår digitalisering.

Närheten och den personliga servicen var avgörande

Svensk Spont & Hammarbandstjänst är specialister på lösningar inom stödkonstruktioner. Företaget bistår med allt från idé, design, konstruktion, projektledning, arbetsledning och utförande. Planerna för bolaget började för många år sedan, men det dröjde fram tills 2017 innan bolaget registrerades.
– Vi startade som ett resultat av att det saknades kompetens över gränserna, mellan beställare och entreprenör, berättar Emil Sykkö. Och många gånger tycktes konstruktörerna sitta emellan och försöka samordna. I detta föddes idén om att starta, och bli en tjänsteleverantör som kan erbjuda både spetskompetens inom grundläggningstjänster, likväl som inneha en bred kompetens för samordning och projektledning.

– Företaget startade fullt ut 2020 men jag har varit kund hos Carina sedan 2017, säger Emil. Vid det tillfället var jag anställd men hade ett antal uppdrag vid sidan om.

Idag består företaget av Emil och tre anställda, en praktikant från Mimers hus och en långtidsinhyrd. – Jag valde Företagskonsulten, delvis för närheten till min bostad men också för att det är ett mindre företag, berättar Emil. Det blir en annan känsla, mer personligt.

Här existerar vare sig krångel eller prestige

– Vi har tillsammans med Företagskonsulten försökt digitalisera så mycket som möjligt och jag måste säga att vi har lyckats riktigt bra med det. Jag skriver aldrig ut några papper nu för tiden. Allt sköts digitalt och det underlättar betydligt. Jag är mycket nöjd med Företagskonsulten, avslutar Emil, som också lägger till att det aldrig existerar vare sig krångel eller prestige. Det är helt enkelt bara lättsamt och trevligt.

/Emil Sykkö